Over de specialiste

Over de specialiste

Introductie

Anneke Faber is Care for Women specialiste in Leeuwarden. Bij haar kun je terecht voor advies, begeleiding en behandeling van hormonale klachten. Zoals vragen over anticonceptie, begeleiding in gezond zwanger worden, menstruatieproblemen, PMS, PCOS, en de overgang.

Je krijgt uitleg over de cyclus, hoe je hormonen werken, welke klachten ze geven en wat je eraan kunt doen.

Voor een afspraak heb je geen verwijzing nodig.

Behandeling

Als je bij Anneke in de praktijk komt is je eerste afspraak het intakegesprek. Hierin worden de klachten en problemen die je hebt, geïnventariseerd. Voor dit gesprek heb je zelf al een formulier ingevuld en aan de hand hiervan worden de vragen gesteld. Zo krijgt Anneke een zo’n compleet mogelijk beeld van waar de oorzaak van jou hormonale disbalans zit. Hier maakt zij een persoonlijk plan op met adviezen die gericht zijn op voeding, beweging, ontspanning en supplementen.

De tweede keer dat je komt wordt er in overleg  een healthcheck gedaan. Dit houdt in dat  de volgende waardes bij jou gemeten worden: je bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol gehalte, je BMI, het visceraal vet en je spiermassa. Dit geeft een nog completer beeld van jouw gezondheid. Hierop krijg je passende adviezen mee. We bespreken ook wat de adviezen vanuit het eerste consult voor jou gedaan hebben en sturen deze bij als dit nodig is.

Opleiding en werkervaring

Anneke is in 1979 afgestudeerd als verpleegkundige en in 1985 heeft ze de specialisatie oncologie gedaan. Al ruim 28 jaar heeft ze ervaring als verpleegkundige, o.a op de afdeling Bariatrie. Ze is werkzaam in het MCL op de afdeling Buikchirurgie. Naast haar werk als verpleegkundige wil ze graag vrouwen helpen om van hormonale klachten af te komen en ervoor zorgen dat je weer nieuwe energie krijgt. Hiervoor is ze opgeleid als Care for Women specialiste, deze opleiding heeft ze in 2019 afgerond. Sinds november 2019 is de specialisatie voor zuur-base coach Alka erbij gekomen.

Indicaties

  • Overgang
  • PMS/PCOS
  • Anticonceptie
  • Gezond zwanger worden
  • Health check
  • Menstruatieproblemen
  • Stress
  • Telefonisch/skype Care for women consult